Verrukalar deri ve mukozaların Human papilloma virüsler (HPV) ile enfeksiyonu sonucu gelişen, selim tümöral lezyonlardır. Enfeksiyonun kuluçka süresi genellikle 1-8 aydır. En sık görülen klinik tip verruka vulgaristir.
Zona, geçirilmiş suçiçeği (varicellazoster) hastalığının ilerleyen yaşlarda görülen bir nüksüdür. Varicellazoster virüs omuriliğin her iki yanında yer alan sinir düğümleri olan arka kök gangliyonlarında latent halde(uykuda) bekler.
Sıcak ve nemli iklimlerde daha sık görülen bir bakteriyel deri infeksiyonudur. Streptokok ve stafilokokların neden olduğu infeksiyon hijyene dikkat edilmediğinde hızla bulaşır.
İnsan Demodeks akarı (Demodeks follikülorum ve brevis) özellikle yüz derisi pilosebase ünitesi ve kirpiklerde misafir parazit olarak bulunan ektoparazitlerdir.
Pitrosporum ovale mantarının neden olduğu bir tür deri mantar enfeksiyonudur. Özellikle yaz aylarında aşırı sıcak ve terleme ile sırt orta hat ve omuzlar ile bazen göğüs bölgesinde hipo veya hiperpigmente maküller şeklinde karşımıza çıkar.