Medikal Cilt Bakımı
Medikal Cilt Bakımı

Medikal cilt bakımı, dermokozmetik ürünlerle yapılan bir uygulamadır. Cildin canlılığını tekrar kazandırmaya, ciltte biriken yağ, siyah nokta, makyaj artıkları gibi cildin solgun görünmesine neden olan etkenlerden arındırmaya, nem kapasitesinin arttırılmasına, cildin üst katmanı (epidermisin) daha canlı daha sağlıklı görünmesine yönelik işlemlerden oluşur.

Medikal cilt bakımı aşamaları;

  • Medikal cilt bakımı uygulamasında öncelikle cilt analizi ile cildin ihtiyaçlarının belirlenmesi sağlanır. Cilt yağ, makyaj artıkları vs. etkenlerden temizlenerek peeling için sağlıklı bir ortam oluşturulur. Bitkisel dermokozmetik ürünlerle cilt ölü hücrelerden arındırılır. Jetpeel ile cildin alt katmanına kadar inen süpersonik akımlarla gözenek temizliği sağlanır. Ardından buhar terapi ile cildin gözenekleri açılarak cilt yumuşatılır. Derindeki siyah nokta ve yağ butonları manuel temizleme ile ciltten uzaklaştırılır. Temizlenmiş cilt dezenfekte edilir. Cildin ihtiyacı dahilinde ultrasound ile kolajen doku uyarılır. Cilt sorununa yönelik serum ve oksijen terapi ile cilt altı beslenir. Açık gözenekler aracılığıyla vitamin desteğine doyan cildin sıkılaşması için cilt tipine uygun maske kullanılır. Cilt tipine göre uygulanacak nemlendirici cilt masajı ile cilde yedirilir. Güneş koruyucu eşliğinde cilt bakımı işlemi sonlandırılır. Süreç içerisinde ihtiyaç duyulması durumunda cildin yapısına göre ek bakım ve tedavi işlemlerinde uygulanabilir.
  • Ciltte meydana gelen yaşlanma belirtilerinde,
  • Yüzeysel akne ve sivilce problemlerinin giderilmesinde,
  • Kalıtsal olarak ciltte meydana gelen bozuklukların düzeltilmesinde,
  • Çil ve lekelerde,
  • Ciltte meydana gelen çatlaklarda,
  • Akne ve cilt yağlanmalarında,
  • Elastikiyet kayıplarında,
  • Hamilelerde veya doğum kontrol hapı kullanan bayanlarda ortaya çıkan *melasma görülen bölgelerde kullanılır.
  • Melasma, hormonların aşırı uyarılması ile ortaya çıkan hormonal bir hiperpigmentasyon çeşididir. Genellikle hamilelerde (bu yüzden hamilelik maskesi olarak da bilinir), doğum kontrol hapı kullananlarda veya kozmetikler ve ilaçlarda sebep olabilir. Melasmanın sık görüldüğü bölgeler; çene, dudak üstü, burun, yanaklar ve alında olmak üzere yüzün orta bölümünü kaplar. Yanaklar, burun ve çene kemiği üzerinde daha az bulunur.

 

Medikal cilt bakımı sonrası beklenen yan etkiler nelerdir ? Cildin hassasiyetine göre kızarıklık, kabarıklık ve minik kabuklanmalar gözlemlenebilir. Kızarıklık 1-24 saat sonra normale dönecektir. Minik kabuklanmalar ise ortalama 5-7 gün içinde (kopartılmamak koşuluyla) kendiliğinden iyileşecektir. Uzun süre cilt bakımı yaptırmamış ya da doku altında yağ fazlalığı olan ciltlerde tek tük akne problemi görülebilir.

Medikal cilt bakımı sonrası nelere dikkat edilmesi gerekiyor ? Bakımın uygulandığı gün makyaj yapılmamasını tavsiye ediyoruz. Güneş koruyucu mutlaka kullanılmalı, hamam, sauna, solaryum, güneş, havuz, deniz, epilasyon yöntemleri, kimyasal peeling işlemlerinin yapılacağı zaman mutlaka uygulamayı yapacak estetisyeninize sormanız gereklidir. Bu tür durumlarda min. 48 saat-10 gün arasında değişen periyotlar da süre verilmesi gerekmektedir.